کاربرد کامپیوتر تولیدکننده نرم افزار مالی - اداری

حسابداری پیمانکاری چیست ؟

حسابداری پیمانکاری چیست ؟

حسابداری پیمانکاری چیست ؟ و چه کاربردی دارد

حسابداری پیمانکاری چیست ؟ در میان کارفرماها و پیمانکاران اصولا قراردادهایی با مضمون های مختلف تهیه می شود که این قراردادها با نام حسابداری پیمانکاری شناخته می شوند، این گونه حسابداری ها باید کاملا دقیق و اصولی تهیه شوند تا هر دو طرف بدانند که چه وظایفی را به عهده دارند و چه میزان هزینه ای باید این میان جا به جا شود. اصولا نوع قرارداد و محاسبه هزینه ها را با حسابداری پیمانکاری مشخص میکنند، حسابدار پیمانکاری اصولا تمام هزینه های مستقیم و غیر مستقیم و حتی نامرتبط در پروژه را مورد بررسی قرار میدهد و آنها را در برنامه حسابداری پیمانکاری ثبت میکند و در اختیار مدیریت قرار میدهد تا دچار مشکل در زمان انجام پروژه نشوند.

حسابداری های پیمانکاری به دلیل وجود دو طرف بسیار مهم در قراردادها همواره باید به صورت کامل حسابرسی ها را انجام بدهد و در اختیار دو طرفین قرارداد بگذارد تا پیمانکار و کارفرما هر کدام بدانند که برای پروژه چه میزان هزینه باید دریافت و یا پرداخت کنند و هر کدام از این هزینه ها برای چه نوع فعالیتی باید صرف شوند. همان گونه که گفتیم هزینه های ثبت شده و بررسی شده اصولا به سه دسته نام برده تقسیم می شوند که هزینه های مستقیم شامل دستمزد ها، خرید مواد اولیه و بیمه کارگران و غیره می شود و هزینه های غیر مستقیم مانند تهیه لوازم اداری، وسایل سرمایشی و گرمایشی برای کارگران، هزینه نور و روشنایی کارگران و پاداش کارگران و غیره هستند. در حسابداری های پیمانکاری که میان کارفرماها و پیمانکاران تنظیم می شوند همواره بیمه نامه از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد زیرا باید پروژه را بیمه کامل نمود تا در صورت مشکل بتوان از بیمه آن استفاده کرد و هزینه ها را تامین کرد.

خرید نرم افزار خرید و فروش (بازرگانی) از وبسایت کاربرد کامپیوتر

روش حسابداری پیمانکاری به چه صورتی است؟

حسابداری های پیمانکاری همواره با روش های مختلفی انجام می شوند که هر کدام به نوبه خود دقیق و کاربردی می باشند، از این روش ها می توان به دو شیوه اشاره کرد که بیشترین میزان مصرف را به خود اختصاص داده اند، این روش ها عبارتند از:

  • حسابداری پیمانکاری درصد پیشرفت کار؛ این شیوه به گونه ای برنامه ریزی شده است که پیمانکار براساس انجام هر مرحله از پروژه هزینه ای مشخص را تعیین کرده و لیست آن را در اختیار کارفرما قرار می‌دهد تا کارفرما هم بتواند طبق توافق در زمان های مشخص شده و براساس پیشرفت پروژه و کار هزینه ها را در اختیار پیمانکار بگذارد تا پیمانکار برای پیش بردن پروژه دچار مشکلات و کمبود بودجه نگردد. در این روش کارفرما از اتمام رسیدن پروژه مطمئن می شود و سپس هزینه پرداخت می کند و هم برای پرداخت مجبور به دادن هزینه سنگینی به صورت یکجا نیست، البته پیمانکار هم با این کار می تواند متناسب با نوسانات بازار لیست قیمت ها را تهیه کند.
  • حسابداری پیمانکاری با روش کار تکمیل شده؛ در این روش حسابداری اصولا قراردادی مابین پیمانکار و کارفرما نوشته می شود که در آن هزینه و دستمزد و سود پیمانکار به صورت دقیق ثبت شده و پس از اتمام کار و یا زمانی که بخش عمده ای از پروژه انجام شد توسط کارفرما به صورت کامل پرداخت می شود، این روش کمک می کند تا پیمانکار از پرداخت مالیات های کلان معاف شود.

این دو روش بسیار کاربردی و ویژه هستند و هر کدام مزیت های خود را دارند و شما می توانید هنگام بستن قرارداد یکی از آنها را انتخاب نمایید تا دچار ضرر نشوید، بدانید که حسابداری های پیمانکاری خود نیز نمونه های مختلفی دارند که آنها شامل حسابداری پیمانکاری ساختمانی، حسابداری پیمانکاری طرح های عمرانی، حسابداری پیمانکاری پروژه، حسابداری پیمانکاری خدماتی می شوند و برای هر کدام باید فرم و اطلاعات و مشخصاتی را تهیه کرد و در سیستم ها ثبت نمود تا در پایان پروژه و دریافت هزینه ها دچار مشکلات نشوید. قبل از بستن قرارداد باید روش حسابداری را تعیین کرد تا دچار خطا و ضرر نشوید که این کار به عهده حسابدار پیمانکاری می باشد که تجربه کافی را در این زمینه دارد.

حسابداری پیمانکاری چیست ؟

برای خرید نرم افزار مالی حسابداری کلیک کنید

وظایف حسابداری پیمانکاری چیست ؟

حسابداری پیمانکاری یا همان حسابدار پیمانکاری وظایف متعددی را به عهده دارد که برخی از این وظایف بسیار مهم می باشند و انجام ندادن درست آنها می تواند مشکلات زیادی را به ارمغان بیاورد، ما در اینجا به مهمترین وظایف حسابداری پیمانکاری اشاره خواهیم کرد تا شما با آنها آشنایی کامل پیدا کنید، این وظایف عبارتند از:

  • انجام امور اولیه حسابداری
  • رسیدگی به حساب های مالی
  • گزارش دهی کردن
  • کنترل کردن امور
  • ثبت هزینه ها
  • تفکیک پروژه ها
  • ثبت اسناد
  • ثبت حساب های پیمانکاری دست دوم
  • ثبت دفاتر قانونی پیمانکاری
  • طراحی کدینگ حساب ها
  • ثبت پیش دریافت ها، ثبت ضمانت نامه های دریافتی و پرداختی و انتخاب روش حسابداری،

وظایف نام برده همه به عهده حسابداری پیمانکاری هستند که باید آنها را به صورت دقیق و اصولی انجام بدهد تا بتواند تمام حساب ها را به صورت دقیق تهیه کرده و در اختیار دو طرفین قرار بدهد تا هر کدام بدانند که چه میزان هزینه را باید پرداخت و یا دریافت کنند. حسابدار شخصی است که لیست مخارج و هزینه‌ها را باید به کارفرما گزارش کند. همچنین او موظف است صورت مالی پروژه‌ها را تهیه نماید. تهیه لیست بدهکاران و بستانکاران را بر اساس تفکیک پروژه و ارائه لیست چک‌های دریافتی و پرداختی از جمله کارهای دیگر حسابداری پیمانکاری است. همچنین حسابدار باید ورود و خروج انبار را هم در دست داشته باشد و کنترل کند.

حتی ممکن است پیمانکار و کارفرما از حسابدار بخواهند تا برای سرکشی به پروژه‌ها برود و آنها را مورد بررسی قرار بدهد. فعالیت های هر حسابدار در به سرانجام رسیدن پروژه ها از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد به همین دلیل باید یک حسابدار خبره و با تجربه را انتخاب کرد که بتواند تمام حسابرسی ها را به صورت دقیق انجام بدهد بدون این که هزینه ای کم و یا اضافه شود آن هم بدون برنامه و بدون مدرک، به همین دلیل وجود آن در میان کارفرما و پیمانکار اهمیت زیادی دارد. حسابداری پیمانکاری وظیفه رسیدگی به حساب های شرکت های زیر نظر را هم به عهده دارد.

کاربرد کامپیوتر ارائه دهنده انواع نرم افزارهای مالی بازرگانی

نوشته های مرتبط
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.